Ексвицепрезидентът Ангел Марин не показа лоялност към бившия си началник Георги Първанов, с когото изкара два мандата на „Дондуков” 2. Точно обратното – генералът от резерва влезе в Инициативния комитет на политическия конкурент БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.
Марин удари рамо на двойката Румен Радев – Илияна Йотова, като днес дори бе на първия ред в зала 8 на НДК, където комитетът се събра официално, предаде Флагман.

Бившият вицепрезидент все пак не взе думата за изказване, както направиха други участници, сред които журналистката Елена Йончева, вицеадмиралът от резерва Петър Петров, доайенът Велко Вълканов и др.

По-късно Инициативният комитет се регистрира в ЦИК за участие в изборите.

Там председателят на комитета Стефан Данаилов обяви: „Този път няма да се предадем и ще се преборим с изборната машина на нашите колеги от ГЕРБ.”

Ламбо подчерта, че много големи личности са подкрепили Румен Радев и ще популяризират кандидатурата му.

„Скъпи мои приятели, чичо ви Ламбо е оптимист… И тоя път ще ги победим”, отсече актьорът.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще носи отговорност за изхода от изборите и също изрази увереност, че ще се поздравят с победа.

Припомняме, че от АБВ обявиха миналата седмица отделна кандидатура за президент – тази на зам.-председателя на партията Ивайло Калфин.  Това се наложи, след като въпреки разбирателството за обединение с БСП около номинацията на Румен Радев, лидерът на червените Корнелия Нинова внезапно каза, че коалиция няма да има.