От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще бъде върната в старата сграда на Народното събрание (НС). Това съобщи председателят на парламента Ива Митева в отговор на призив от депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов.

"Ако ще се работи в тази сграда, да се въдвори електронната система", поиска Иванов.

"Всички от ляво и от дясно пледираха преди изборите за машинно, електронно гласуване, а ние се върнахме в римския парламент, където се гласува с вдигане на ръка нагоре и надолу", посочи той.

Според Иванов не може важни решения като ревизия на държавата да бъдат взимани по този начин.

"Видях колеги, които гласуват два пъти - един път против и един път Въздържал се", посочи той.

"Предприети са всички действия, системата ще бъде монтирана до неделя. В сряда ще работим със система и монитори", каза в отговор председателят на парламента Ива Митева.

БЛИЦ припомня, че малко преди края на мандата на кабинета "Борисов 3" депутатите се преместиха в нова сграда - тази на бившия Партиен дом. С връщането на системата за гласуване в старата сграда на Народното събрание се правят първи стъпки, които разкриват, че депутатите от новото 45-то Народно събрание ще работят именно там - нещо, което от партиите, които за първи път влизат в парламента настояха още в самото начало на мандата си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!