„С ГЕРБ постигнахме общо разбиране, че трябва да бъдат подпомагани всички деца. Реално ефектът от данъчното облекчение ще се усети през 2021 година. Тези пари - около 250 млн. лева, ще влязат в домакинствата... 

Смятам, че държавната подкрепа за всички деца е едно от най-позитивните неща в този мандат“.

Това каза пред БНР съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. 

Той поясни, че детската надбавка ще се получава в пълен размер при 510 лева доход на член на семейството, а при доход от 610 лева на член на семейството надбавката ще се получава в 80-процентов размер. 

„Независимо дали получава, или не получава надбавки семейството ще има право на данъчната преференция за дете“. 

В предаването „Нещо повече“ Веселинов допълни, че по бюджета няма сериозни проблеми между коалиционните партньори, а само второстепенни виждания, по които не е постигнат консенсус. 

По темата за Северна Македония депутатът поясни: 

„През последните години бяха полагани усилия македонската страна да промени този постюгославски манталитет на правене на политика, на фалшификация на истини.

За съжаление за политическата класа в Македония е по-лесно да разчитат на пропаганда вътре в страната си, обикновено с антибългарски характер, отколкото да извървят стъпките за гарантиране на истинското добросъседство и трайните взаимоотношения.

Безспорно символ на този тип политика е провалянето на изграждането на Коридор 8. Имаме демонстрация на недобронамереност“.