Въвеждането на мерките беше неизбежно. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ВМРО Искрен Веселинов. По думите му това, на което се разчитало - повече дисциплина и отговорност, не се получило. През цялото време призовавахме да се придържаме към съветите на експертите, посочи Веселинов.

Той не омаловажава COVID-19, а дори напротив - това е един изключително сериозен проблем. Но този стрес за системата и за населението у нас има още по-негативен резултат, отколкото в Западна Европа, тъй като населението е по-болно и по-възрастно, отбеляза Веселинов.

Искрен Веселинов обясни, че нивата на смъртността са функция на заболеваемостта отпреди две или три седмици. Имаме много по-голям проблем с нивата на смъртността, защото по принцип сме една от най-умиращите нации в света, което е свързано с възрастовата структура на населението, посочи той.

Според Веселинов, ако не променим демографската си политика и подхода към тези проблеми, е ясно, че те ще бъдат валидни като резултат за всяка епидемия.

В рамките на този мандат са направени множество усилия в тази посока и на първо място повишаването на доходите. Трябва да приберем младото си население в страната, настоя депутатът.

Депутатът увери, че усилията на политиците са били насочени към мерки за подпомагане на пострадалите бизнеси заради ограниченията.