Във вторник, 2 април 2019 г., делегация на Гърция, водена от премиера Алексис Ципрас, пристига на официално посещение в Северна Македония, съобщава АКО.мк.

Делегацията от Гърция ще бъде посрещната на летището в Скопие, последвано от официален прием с високи държавни почести. След няколко кратки двустранни срещи между премиерите и министрите на двете страни ще се проведе междуправителствена сесия, последвана от съвместна пресконференция на премиерите Заев и Ципрас.

Оттам гръцката делегация ще се насочи към парламента за среща с председателя на събранието на Република Северна Македония Талат Джафери. В края на визитата премиерите Заев и Ципрас ще открият бизнес форума, който ще се проведе в хотел „Александър Палас“.

Заради на посещението на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, придружен от гръцка делегация, министерството на вътрешните работи съобщи, че в периода от 9.30 до 20.00 часа министерството ще предприеме мерки за специален режим на движение по пътищата в по-широкия централен район на Скопие.

Министерството на вътрешните работи призовава всички граждани, които участват в движението да спазват указанията, които ще бъдат давани от униформените полицейски служители, както и правилата за движение