„Защо 67 работни дни политическият кабинет на Министерството на труда и социалната политика е струвал на гражданите 196 хил. лв.? Състои се от шестима души“. Това попита в декларация от името на ИТН Тошко Йорданов.

Според информацията му, за екипа и министърката са купени телефон, таблет, лаптоп и т.н на стойност 63 хил. лв. или по над 10 хил. лв. техника на човек.

„Това трябва да са най-скъпият Iphone, най-скъпият Ipad и най-скъпият Macbook. Най-голямата гъзария в страната, интересно колко работодатели биха подарили толкова скъп подарък на своите служители. Ние им ги плащаме, на тях им е без пари. Този разход е немислим дори за хора в частния бизнес“, смята Йорданов.

„Когато преди година и нещо свалихме коалиционното ни правителство, Слави Трифонов заяви: тези повече не трябва да се докосват до власт. За съжаление, благодарение на ГЕРБ и ДПС, не просто се докоснаха, имат и собствено правителство. Хората в кабинета са лицемерни и алчни, и най-вече вредни. Оказахме се безапелационно прави.

Нито премиерът им е премиер, нито финансовият министър разбира от финанси, нито военният е българин в душата си. Поредно доказателство за безполезността на този кабинет е от безсмисленото министерстване на министърката на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, която е продукт на поредното НПО, живеещо от държавни пари“, каза той.

17 хил. лв. са стрували „протоколните срещи и подаръци“ на шестимата, по данни на ИТН.

„Явно държавните пари са нещо, което ти се ослажда без значение дали си в НПО-то или в министерството“, продължи той и изброи неща за министъра, който следва да има „най-голяма съпричастност с гражданите“.

„Ако разделим по равно на всичките, това са по 17 лв. за кафе и вода на ден на всеки от тях, доста са жаднички. 60 хил. лв. за командировки в чужбина? От тях 33 хил. лв. международни пътешествия само на Иванка Шалапатова. 9 пътувания в страната и 14 в чужбина. Т.е тая социална туристка е джиткала средно по 2 пъти на месец някъде по света, вероятно колкото министъра на външните работи“, изброи Йорданов.

Според него присъствието в страната по време на бедствия е изключително скромно и основно ходел един зам.-министър.

„Туристката Шалапатова веднъж цинично написа, че е в Швейцария, но мислите ѝ са с наводнените хора в Берковица...  В същото време от тях са постъпили 2 законопроекта, две ратификации и една спогодба с Албания. Жестоко КПД! Невероятно работливи туристи има в социалното министерство“, каза още той.

Йорданов направи сравнение с преди няколко години, когато зам.-министър при ГЕРБ „излетя“ след решение да пътува до Ню Йорк с бизнес класа.

„200 хил. лв. и 0 ефективност. Много скъпа тази Шала…патова. Оставка, некадърници жалки“, завърши той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук