Все още не е ясно дали партия ГЕРБ, първа на вота според данните от екзитпола на „Галъп“, ще даде официален брифинг след края на изборния ден.

Час преди изтичането на изборния ден обаче в централата на партията имаше извънреден брифинг, на който окачествиха предсрочните избори като безпрецедентни, с безпрецедентно ниска избирателна активност за последните 30 години.

Към 20 часа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още не е в партийната централа. По-рано днес той гласува в Банкя и определи изборите като компрометирани:

„Гласувах за единствената демократична партия, защото това, което Европа доживя да види – избори по венецуелски, по мадурски. Тотален хаос в страната, а в чужбина е кражбата на века. Дори при всички безобразия ние няма да ги касираме, защото тези трябва да покажат докрай истинските си мутренски номера и съдържание най-вече“.

От „Има такъв народ“ няма да коментират тази вечер резултатите, а ще направят това най-вероятно утре. Малко преди края на изборния ден зам.-председателят Тошко Йорданов излезе с призив към симпатизантите да отидат да гласуват.
Няма информация къде е гласувал лидерът Слави Трифонов. 

От централата на БСП дадоха изявление в 21 часа. Засега се очертава БСП отново да са трети, както и след вота на 4 април т.г.

В централата на „Демократична България“ първите прогнозни резултати бяха посрещнати емоционално. Не се предвиждат официални изявления и пресконференции, но се очакват първите коментари на представители на формацията.

ДБ ще подкрепи следващо управление, ако то заложи на реформи в съдебната система и здравеопазването, на електронното управление и на повишаване на доходите.

По традиция ДПС не правят изявленията си веднага щом приключи изборния ден. Това се случва, след като има вече някакви предварителни резултати.

И ИМВ не предвижда за тази вечер брифинги и пресконференции.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!