Когато получих поканата да се присъединя към този проект от Кирил Петков аз бях впечатлен от неговата биография и от тази на Василев. Бях впечатлен от неговия разказ , но честно казано той не беше достатъчен за да ме накара да повярвам в успеха. 

Така започна речта си новоизлюпеният депутат Христо Петров, известен още като Ицо Хазарта. 

Затова аз направих нещо друго. С голяма част от вас се познаваме - обърна се той към депутатите в залата, - с някои от вас сме приятели. Аз реших най-простичко да попитам... познавам и вашите началници и спонсори и реших да попитам тях. 

Що за хора са тия Кирил и Асен? Защо не трябва да им вярвам? Защото те са ваши политически опоненти. Явно има какво да кажете срещу тях. Има нещо, което не е ок. Знаете ли какъв отговор получих - попита той.

Не получих нито една информация по този въпрос. Но получих едно много недвусмислено послание, че като продължа да подкрепям Петков и Василев, ще загубя най-ценното нещо, което имам. Иска ми се хората автори на идеята да получа това послание да знаят, че това е може би най силната мотивация да заявява, че моето място е тук в този отбор, аз вярвам в него. И съм убеден, че той ще работи за България, каза в отговор на въпроса си Хазарта. 

Както казах, с голяма част от вас сме приятели. Знам, че някои от вас имат това поведение, най-вече защото са получили същото послание, което получих и аз. Аз съм нормален човек и много често изпитвам страх, много по-често отколкото искам. Но Василев ми каза, че е нормално да ме е страх, но има и неща в живота, които са по-важни от страха, каза още Петров.