Въпросът не е дали трябва да си отиде кабинетът, а как да си отиде кабинетът?“, категоричен е депутатът от БСП Иван Ченчев. Според него е подигравка с българския народ, ако Борисов опита да протака и да върти номера – било през експертен кабинет или излизането му в отпуск.

„Този човек не трябва да стои повече и една минута в своя кабинет“, заключи Ченчев.

Той коментира пред БСТВ подготвяния вот на недоверие.

В сегашния парламент знаем, че мнозинството действа под команда. Ако го съберат няма да мине вота. Там са едни натисквачи на бутони, а не хора, които мислят със собствените си глави.

Не е това най-страшното. Още по-страшното е, че това, което е свършило правителството през последните 3 години е трудно преодолимо през следващите 10 години. Всичките им кражби, далавери, назначения на „калинки“.

Това е по-страшното. Хората вече са приели този вот на недоверие. Механизма, по който тази „шайка“ управлява стана ясен. Където и да се разрови човек, има проблем. Той е с незаконните действия на кабинета. Те правят лобистки закони.

Хората не вярват на нито една българска институция. Как трябва да бъде спряно това нещо? С ново управление. Старото е изчерпано. Никой не му вярва.

Важните неща за „записите и чекмеджетата“ не се разследват. А именно те вълнуват хората на площада
“, подчерта Ченчев.