Народното събрание взема неинформирани решения. В Комисията по отбрана, когато трябваше да се дебатира и съгласува изпразването на военните ни складове със снаряди, които уж били с изтекъл срок на годност.

След това нямаше поднесен Доклад от страна на Министерство на отбраната и към ден днешен. Нито един народен представител не знае колко снаряди трябва да сме дали, изпразнени ли са складовете, какъв е срокът на годност.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” Иван Ченчев в ефира на БНТ.

Според него това правителство не е осъществило политиките, които са били заложени.

"Един вот на недоверие не е само математика, той има за цел да покаже на хората нередностите в политическите действия. Политическите действия сочат, че при това правителство няма никакво подобрение. Мерките, които бяха зададени изобщо не бяха изпълнени, нещата, които се случиха са комични", обясни депутатът от “БСП за България”.

Той заяви, че от известно време искат оставката на Тодор Тагарев.

"Политиката, която Тодор Тагарев води е много едностранчива и по отношение на страйкърите. Това са пропуски от страна на Министерство на отбраната", каза Ченчев.

Криза

Според Ченчев изхода от политическата криза е оформянето на националните приоритети, национални каузи.

"Вчера много сериозно обсъдихме проблема с демографията с представители от Европа и от офиса на господин Станишев. Там положението е катастрофално. Смятам, че това е една от националните ни каузи", уточни Иван Ченчев.

Заместник-председателят на “БСП за България” обясни при какви условие парламентарната група ще одобри бюджета на страната.

"БСП ще подкрепи нещо в бюджета на Асен Василев, ако има то е социално и добро. Виждаме,че в последните седмици, че ще вдигат пенсиите и заплатите, ако наистина е така, ще го подкрепим, но няма да подкрепим бюджет с такива данъци", обясни Ченчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук