Политическият анализатор Стефан Гамизов предложи в ефира на бТВ уволненият заместник-председател на ДАНС Иван Драшков да се подложи на стандартна процедура за проверка за конфликт на интереси с цел да изчисти името си. Процедурата включвала детектор на лъжата и много психологически тестове. Иван Драшков прие предложението, при условие че и самият Стефан Гамизов се подложи на теста.
На тази стандартна процедура се подлагали всички служители на службите за сигурност в Западна Европа. Фондацията на Гамизов ще финансира цялата процедура.  С това се занимавали специални частни компании в чужбина.
Повод за предложението  беше твърдението на политическия анализатор Стефан Гамизов, че в  бившата Национална служба „Сигурност” е било голямото котило на срастването на организираната престъпност с българските служби за сигурност. Той каза още, че ДАНС върви в правилната посока и "къртицата" вече е премахната, като не уточни дали има предвид Иван Драшков.
От своя страна освободеният зам.-шеф на ДАНС заяви, че Национална служба „Сигурност” винаги е била най-елитната служба в МВР, имала е най-малко хора, свързани с криминални кръгове. Аз съм си дал половината живот в тази служба и съм убеден, че няма нито един човек, който може и да си помисли, че аз мога да бъда къртицата на НСС, категоричен бе Драшков. Той каза още, че никога не е кръжал около никоя политическа сила и не може да каже защо получава подкрепа. Явно си дават сметка, че нещо не е наред в цялата работа, която се случва, каза Драшков. Той посочи още, че не е имал конфликт нито с директора на ДАНС Петко Сертов, нито с Алексей Петров. /БЛИЦ