Варненският общински съветник от ДПС и собственик на ПФК “Спартак” беше преместен от МБАЛ “Св. Анна” в ареста, след като станаха известни резултатите от направената му медицинска експертиза.
На  Славков бяха повдигнати обвинения за организатор на престъпна група, разпространяваща наркотици, проституция и трафик на хора. Направена е и съдебно-медицинска експертиза, според която Славков е здрав психически и физически и е годен да лежи в ареста.
БЛИЦ припомня, че общинският съветник от четвъртък вечерта лежеше в болница след като му бе наложен 24-часов полицейски арест, след което бе удължен на 72 часа. Той бе обявен за общодържавно издирване в 17,00 часа на 15 октомври. Днес по обяд Славков беше разпитан и му бяха повдигнати обвиненията. Още от петък в ареста цари оживление. Запознати коментират, че други арестанти го очаквали с голяма радост. Преди него в ареста попадна общинският съветник Веселин Данов, който обвини Славков в това, което него самият го обвиняваха. По време на гледането на мярката за неотклонение на Славков адвокат Балачев съобщи, че ще бъде поискан отвод на окръжния прокурор Стефка Якимова, тъй като тя била втори братовчед на самия Иван Славков. Защитниците информираха още, че прокуратурата ги е уведомила, че се обединяват наказателни производства 130 и 333 – на Веселин Данов и компания.  /БЛИЦ