Иванов: БСП ще отидем на разговори с ПП-ДБ, искаме да чуем...

Най-вече ни интересува действително дали ще има опит за съставяне на правителство, или това е опит за забава и политическа игра, обясни депутатът

Ще отидем на разговори с ПП-ДБ, ще чуем какво ще предложат, най-вече ни интересува действително дали ще има опит за съставяне на правителство, или това е опит за забава и политическа игра. Това заяви депутатът Иван Иванов от БСП.

Според него основна тема на разговорите с ПП-ДБ трябва да е дали има възможност за кабинет.

Както БЛИЦ съобщи, във вторник ПП-ДБ изпратиха декларация от 7 точки на всички политически партии в парламента, за да преценят възможно ли е съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ заявиха, че ще разговарят с ПП-ДБ, но няма да подкрепят втория мандат

"Възраждане" пък отговориха с друго предложение - да подкрепят декларацията на ПП-ДБ в замяна на подкрепа на декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси.

В сряда парламентът има заседание, по време на което служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на земеделието Калин Стоянов и Георги Тахов ще отговарят на въпроси за възникналите пожари в страната.

Депутатите ще изберат и състав и ръководства на постоянните комисии. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!