Странно е, че президентът се спря на БСП, а те не предложиха план. Това заяви пред Нова телевизия Ивайло Мирчев от ДБ.

„За преговори не може да става дума, разговори водим с всички политически сили, ако ни поканят. Прекалено много неща ни отдалечават от БСП. И не става дума само за войната в Украйна, но и за отношението към бюджетния дефицит”, каза още депутатът.

Според него на социалистите ще им е доста трудно да съставят правителство, защото от партията не са предложили план. „ДБ излезе и представи много ясен план. Обвързахме го и времево. Ние не видяхме никакви стъпки от БСП в тази посока.

Дали отиваме на избори - ще покаже следващата седмица. Едно съм сигурен - много по-малко вероятно е да се състави управление с мандата на БСП, отколкото, ако беше даден на „Демократична България”, категоричен бе той.

На въпрос колко точно са даренията, които ДБ са получили от Nexo, той заяви, че в момента има вътрешна проверка.

„Има хора в Nexo, които са членове и учредители на „Да, България”. Имат 600 човека офис в София, не мога да ви кажа конкретни имена обаче”, каза той.

„Странно е да се обясняваме за неща, които са по закон. Тук става дума за дарения за физически лица. Те са подали декларация и са застанали с имената си”, каза още той. 

Мирчев заяви, че при всяка една кампания се обръщат към технологичния сектор в България. „И ги молим да ни помогнат. Не сме се срещали с представители на Nexo и не ми е известно да е имало такава среща”, поясни депутатът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук