Бургазлийката Ивелина Василева не бе номинирана отново за министър на околната среда и водите. На нейно място за министър е предложен Нено Димов, пише Флагман.

Днес Василева коментира пред репортери в парламента: „Не съм разочарована, защото ще продължавам активно да работя в сферата, в която имам опит и експертиза - сферата на опазване на околната среда и въпросите, които са свързани с управлението на еврофондове и европейски въпроси.”

Василева каза, че преговорите между партньорите в коалиционния формат са били продължителни. Тя обясни, че остава депутат. „Ще продължа да работя активно като народен представител, представлявайки и район Бургас. Има много какво да се свърши, имаме приоритети, имаме важни приоритети. Моят личен приоритет ще бъде опазването на чистотата на въздуха”, заяви още тя.

По отношение на номинирания за министър тя каза: „Не познавам Нено Димов, но профилът му и биографията показват, че има опит в сферата на опазване на околната среда и опит да се справи с управлението на МОСВ, което е изключително сериозно. Мога да му пожелая успех. От страна на парламентарната група на ГЕРБ и от мен може да очаква съдействие.”

Както БЛИЦ първи съобщи, малко по-рано днес беше обявен списъкът с имената на всички оглавяващи министерства в новия кабинет.