Ще се явим на изборите 2 в 1 през партия мандатоносител. В момента се провеждат преговори с няколко такива.  Това заяви Николай Дренчев, един от създателите на новоучредената формация "Алтернатива за България", бивш народен представител от "Възраждане".

Както БЛИЦ писа, изключените от "Възраждане" трима депутати и четиримата общински съветници учредиха в София формацията "Алтернатива за България"

"Идеята е за широко обединение около върховенството на закона", подчерта той пред БНР .

Според Дренчев първото, което трябва да се промени в България, е да има върховенство на закона:

"Това е институциите да спрат да се ползват като бухалки срещу политически и икономически субекти. Трябва да прекършим този мафиотски модел. Това е основното, по което България се отличава от цивилизования свят. Това е причината и българите да емигрират и да отиват да живеят на Запад".

"Учредената формация ще прерасне в политическа партия, която да даде нова алтернатива, каквато е нужна на България. Голямата вина на политическа конюнктура в момента е, че не е дала правилните хора, които да извършат прехода към едно развито общество", посочи бившият депутат от "Възраждане" 

По думите му в 49-ия парламент партията на Костадин Костадинов е станала изключително неконструктивна и агресивна опозиция:

"В цялото противопоставяне срещу управляващите, които също бяха неадекватни и събрани на принципа "орел, рак и щука", "Възраждане" не може да покаже, че може да бъде достойна алтернатива на безпринципната коалиция. Затова разочарованите от настоящото управление не припознават в опозицията субект, който заслужава техния глас. Заради това намаляват желаещите да отидат до урните в изборния ден".

По темите за НАТО, войната в Украйна и еврозоната позициите на "Алтернатива за България" са сходни с тези на "Възраждане", но с малки нюанси, подчерта още Николай Дренчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук