Започна срещата между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министър-председателя Бойко Борисов. Столтенберг е на двудневно посещение у нас по покана на премиера. По време на визитата му двамата ще обсъдят сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната, както и стабилността на Западните Балкани и региона.

Навръх първи март премиерът Борисов закичи госта си с мартеничка, по повод българския празник. 
 

Борисов и Столтенберг ще се срещнат на четири очи, а след това основните теми ще бъдат обсъдени от представителите на двете делегации.

На срещата от българска страна ще участват вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Те ще разговарят с Патрик Търнър – помощник-генерален секретар по планирането и политиката на отбрана и Лоренц Майер-Минеман – първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.
 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне и с президента Румен Радев. Тази година Северноатлантическият алианс отбелязва своята 70-та годишнина, а България – 15 години пълноправно членство в НАТО. Годишнините ще бъдат отбелязани с редица събития през 2019 г. Документален филм, публични лекции и фотографска изложба в София са само част от включените в Националния план от инициативи по този повод.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ