В четвъртък президентът Румен Радев откри Шестия европейски форум за социално предприемачество в Пловдив. Интересното в случая е, че главнокомандващият отказа да му подарят калъф за пушка, какъвто е бил случаят с президента Георги Първанов.

На щанда на ПКИ "Дойчо Димитров" – Берковица запитаха президента дали е ловец, защото „на г-н Първанов му подарихме калъф за пушката“. Президентът отговори, че има билет, но не ходи на лов. И отказа ловния аксесоар. 

Форумът включва европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика с участието на повече от 100 социални предприятия от над 16 страни и ще бъде отворен за пловдивчани до 14 часа на втори април. Социалните предприятия дават поле за изява и възможност за работа на хора с увреждания и хора в неравностойно положение.

Голям интерес предизвика една на пръв поглед обикновена постъпка от страна на президента Радев. Негови симпатизанти поискаха да се снимат с него, а това, което направи той трогна всички – коленичи до тях.

След официалното откриване и рязането на лентата на Форума, Румен Радев се разходи из щандовете на палата номер шест в Панаира. Президентът си купи и специална торбичка, която носеше новия знак и лого „Произведено в България от хора с увреждания“, от щанда на Дибико ЕООД. Въпреки че от фирмата искаха да подарят торбичката на президента, той настоя да я плати – цената беше 5 лева.

От консервна фабрика "Авис" му подариха мускалче с розово масло от първата серия, която те произвеждат.

Източник: Марица.бг