Парламентът отхвърли искането за оставка на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. „За“ оставката му гласуваха 71 народни представители, „против“ – 118 и „въздържали се“ - 0, с което бе отхвърлена. Проекторешението бе внесено с 80 подписа от ПГ на „БСП за България“ заради това, че Христов не допусна хората с увреждания в парламента на 18 април 2018 г. 

Драма в парламента: Проф. Станилов се разплака заради Нинова 

От своя страна заместник-председателят на парламента Емил Христов заяви, че от БСП са злоупотребили с тези хора. Той призова БСП да се извини на хората с увреждания, които са употребили и на онези, които са заблудили. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че парламентарната му група стои твърдо зад Емил Христов. Според ГЕРБ скандалът с допуска на хората с увреждания в парламента цели да дискредитира Емил Христов, правителството и управляващите. 

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев посочи, че Народното събрание в лицето на Емил Христов е направило груба грешка като не допуснало хората с увреждания и с това е показало бездушието на властта. 

Колегата му Драгомир Стойнев се обърна към ГЕРБ и им каза, че са в изолация, защото се пазят от българските граждани и бягат от проблемите им. От ПГ на ДПС заявиха, че няма да участват гласуването по оставката на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание, уточнява Фокус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!