Уникални са жребиите, които се теглят днес в ЦИК. Започват с жребии за изборите за президент и вицепрезидент, после с жребии за референдума и после с теглене на жребии за частични местни избори.
В първата кутия бяха поставени еднакви пликове с имената на присъстващите членове на ЦИК. Във втората кутия, в еднакви пликове, бяха поставени наименованията на партии, коалиции и инициативни комитети, заедно с кандидатите им за президент и вицепрезидент. В третата кутия бяха поставени еднакви пликове с номера, които ще бъдат изтегляни
 
Ето какво бе изтеглено до момента: 
С бюлетина номер 2 са Веселин Марешки и Петър Живков Петров. С номер 8 в бюлетината на изборите за президент са независимите кандидати Бисер Миланов и Красимир Настев. С номер 20 в бюлетината за президент са "Движение 21" и НДСВ - Татяна Дончева. С номер 4 в бюлетината са независимите кандидати Пламен Орешарски и Пламен Папазов за вицепрезидент. 

С номер 11 в бюлетината е независимият кандидати Цветанка Колева. С номер 5 в бюлетината са Християн-социален съюз с кандидатът Жорж Ганчев. С номер 16 в бюлетината са независимите Камен Попов и Георги Неделчев. 

Ивайло Калфин, издигнат от АБВ, ще бъде с номер 15 в бюлетината. Цецка Цачева е вицеадмирал Манушев, представителли на партия ГЕРБ са номер 17, а Румен Радев и Илияна Йотова от БСП - №13.

Владимир Кузов и Борислав Янчев ще се състезават в надпреварата с номер 9. Номер 18 е отреден за Румен Гълъбинов и Веска Волева, които са независими кандидати. С номер 14 е БДО и кандидатите им Тончев Тонев и Андрей Андреев.
 
Номер 10 се падна на Александър Томов от Българска социал-демокрация. Движение за радикална промяна – Българската пролет, ще се бори за президентското кресло с номер 3.
 
Независими кандидати Пламен Пасхов и Светозар Съев ще се явят с номер 21 на изборите за президент и вицепрезидент. Инициативен комитет, който издига Диана Димитрова и Габриел Герасимов е с номер 6. Реформаторският  блок, издигнал Трайчо Трайко и Съби Събев, е с номер 7.

Красимир Каракачанов, издигнат от Обединени патриоти, ще се бори за президентския пост с номер 19 в изборната бюлетина. Светльо Витков от "Глас народен" пък ще участва в номер 1.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!