Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подаде оставката на правителството.

В хода на срещата си с президента Владимир Путин Медведев е заявил, че смята това решение за правилно на фона на огласените от държавния глава предложения за промени в Конституцията.

„Тези промени, когато бъдат приети, по всяка вероятност, и това ще бъде направено след обсъждания, както бе заявено, ще внесат съществени промени не само в редица положения в Конституцията, но и като цяло в баланса на властта – изпълнителната, законодателната, съдебната.

В този контекст е очевидно, че ние, като правителство на Русия, трябва да предоставим на президента на страната възможност да взема всички необходими решения и в тези условия смятам, че би било правилно в съответствие с чл. 117 от конституцията правителството в настоящия си състав да подаде оставка“, заяви Медведев. 

Путин е благодарил на правителството на Медведев за работата и му е заръчал да продължи да изпълнява задълженията си до формиране на новия състав на кабинета. Той не е скрил задоволството си от резултатите, които са постигнати от Медведев и министрите му.

Путин е съобщил още, че смята да въведе длъжност „зам.-председател” на Съвета за сигурност на Руската федерация и да я предложи на Медведев.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!