Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП, научи ексклузивно БЛИЦ от два независими източника.
По този начин шефката на социалистите обезсили вътрешната опозиция и показа решителност за поемането на отговорност. 

БЛИЦ научи, че Нинова ще кандидатства за доверието на съпартийците си на извънреден конгрес и ще поиска стартирането на процедура за избора на нов председател.

Лидерката на БСП обяви решението по време на пленум, който беше свикан от нея в централата на "Позитано 20". 

На няколко пъти партийни величия, начело с Георги Пирински, поискаха тя да поеме отговорност за изборите. Нинова демонстрира кураж и отново ще се бори за поста. 

Вчера председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще предложи на днешното заседание на НС да бъде стартирана процедура за избор на нов председател на партията, а самата тя ще участва в състезанието. Мотивът  ѝ - така се носи достойно политическата отговорност!
 
"Имаме нужда от доверие, от легитимност вътре в партията", заяви още в понеделник Нинова. Тя призна, че БСП е загубила тези избори, макар че увеличава бройката на евродепутатите си и е  привлякла повече гласове в сравнение с евроизборите през 2014 година. 

Нинова посочи още, че за първи път изборът ще се случи по новия устав, като за председател ще гласуват всички членове на партията. „Ще се явя на избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати”, заяви вчера Корнелия Нинова

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!