Опитите да се внушава каквато и да е пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни. Това се посочва в разпространена до медиите позиция на Министерския съвет във връзка с решението на правителството за назначаване на нови областни управители на Смолян и Кърджали

„Във връзка с медийни запитвания относно назначените областни управители в рамките на вчерашното правителствено заседание, напомняме, че съгласно чл. 143 ал. 2 от Конституцията на Република България областните управители се назначават от Министерския съвет.

Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила. Опитите да се внушава каквато и да е пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни“, гласи позицията на Министерския съвет. 

Вчера от пресслужбата на кабинета съобщиха, че с решение на правителството са назначени двама областни управители – на областите Кърджали и Смолян, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността.

В Кърджали поста поема Никола Чанев, който за трети път заема тази длъжност. За областен управител на област Смолян е назначен Захари Сираков. Той заема поста за втори път.