"Нямам никакво намерение да се сгодявам нито за ДПС, нито за ГЕРБ, но пенсионерите имат нужда от добавки", така депутатът от БСП Георги Кадиев се оправда за вчерашните гласувания на левицата по актуализацията на бюджета за Държавното обществено осигуряване и хаоса с извънредната помощ, лутаща се между 100 и 120 лева на месец. 

"Имам намерение, и с чиста съвест, да подкрепя извънредна помощ от 120 лв. месечно за всеки пенсионер, за последните три месеца на годината. Инфлацията вече изяде тези пари. Инфлацията докара и същите тези повече приходи от ДДС, които сега ще върнем обратно на 2.08 млн. пенсионери", коментира Кадиев.

Но бе посрещнат от "другари" със залп критики, включително и въпрос дали БСП не се е превърнала в патерица на ГЕРБ, след като вчера подкрепи предложените от депутатите на Бойко Борисов добавки в размер на 100 лева месечно. 

БЛИЦ припомня, че коментарът за годежа между партиите идва след изказване от трибуната на Йордан Цонев във вторник, в което ДПС депутатът заплаши, че след като партиите на протеста не могат да съставят кабинет и да гласуват бюджет, формациите "на статуквото" ще го сторят и ще се сгодят

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!