След като беше задържан в дома му в Банкя бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше отведен след полунощ в ГДНП в столичния ж.к. "Младост".

Ексклузивни СНИМКИ! Ето как отведоха Борисов в ГДНП, адвокатът му проговори


Това се случва във връзка с мащабната акция на МВР по разследване на Европейската прокуратура, според твърденията на властта.
 

Снимки: "Телеграф"

Там той бе посрещнат със заря, организирана от местни жители. В същото време в подкрепа на Борисов пред главния вход на дирекция "Национална полиция" се събраха симпатизанти на партията.



Същевременно по нареждане на вътрешния министър Бойко Рашков пред дома на премиера Кирил Петков беше поставена полиция, за да му осигури покой след ареста на Борисов. Над пет униформени са дошли първоначално на улицата пред дома на Петков, за да го охраняват, по информация на Tribune.
 

Симпатизанти на ГЕРБ също са дошли на ул. Шишман 18 в центъра на София в знак на протест срещу репресиите и ареста на бившият премиер Бойко Борисов.
 

Снимки: Tribune

Впоследствие охраната на Петков от страна на МВР е била усилена още. Пристигнали са поне 2 патрулки и бус на жандармерията, освен постоянната охрана на премиера от НСО.  
 


По-рано тази вечер след противоречиви първоначални информации алестиван или не е Борисов, адвокатът му Менко Менков заяви, че преписката по която лидерът на ГЕРБ е задържан по закона на МВР за срок от 24 часа е по разпечатки и от медиите.

Официално: Горанов и Арнаудова също в ареста! Кирил Петков свидетелствал по казуса с Борисов ВИДЕО

Преди обиска и арестите обаче Кирил Петков пръв е дал показания по разследването, но не бе оповестено какво точно е говорил.

С голям протест на ГЕРБ от 9 часа днес пред сградата на Министерски съвет започва офанзивата на партията на Борисов за свалянето от власт на правителството на Кирил Петков.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ