Жега в Централната избирателна комисия. В 9:30 часа започва регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

От ЦИК обявиха, че приемът на документи ще продължи до 11 септември.

В крайна сметка Делян Пеевски изпревари всички и регистрира новата си партия в ЦИК.

Още  снощи деребеите на Ахмед Доган се опитаха да направят най-голямата фалшификация за изборите. В нарушение на законите в страната къртицата на Сокола в ЦИК Савинч Солакова, секретар на комисията, пусна през задния вход доганистите, които в желанието си да прередят ДПС-Ново начало окупираха масата за регистрация на документи.

Вчера се появи скандална снимка, която разкри тайна среща между секретаря на ЦИК Севинч Солакова (която е и член и на ЦОБ на ДПС) и двама от видните представители на дерибеите – Джейхан Ибрямов и Валентин Тончев.

В ефира на БНТ днес сутринта пък Валерия Велева намекна, че секретарка е пуснала четирима от хората на Доган още вчера в ЦИК.

"Те са се настанили на масата. Ако те са прекарали нощта там и когато официално отворят вратите и те са там - трябва да бъдат изведени. Когато се отворят вратите трябва да видим дали има депутати на ДПС-Доган. Битката в ДПС е брутална, нарушава се закона", посочи Велева.

Ако се потвърди, че Севинч Солакова е подпомогнала незаконното нахълтване на четиримата от депутатите на ДПС-Доган, то нейното оставяне на поста секретар на ЦИК, поставя под съмнение всяко едно решение на Комисията.

Днес на масата в ЦИК седнаха и зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, представител на ДПС-Ново начало. Той ще отстоява правото на партията, че е първа по ред за записване. Депутатите имат право да влизат в сградата.

Още от петък представители на ДПС-Ново начало, начело с Радослав Ревански кмет на Белица и член на ЦОБ на ДПС, си запазиха ред пред всички входове на ЦИК.  

Тази сутрин пред ЦИК имаше и жандармерия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!