Политологът Калоян Методиев написа критичен коментар в социалните мрежи по повод политическата обстановка в страната ни. По думите му ни чакат тежки дни. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил.

Програмиран хаос. Когато напуснах "къщата на ужасите" преди 3 години дадох десетки интервюта. Предупредих, че разбиването на партийната система ще доведе до срив на всичко останало. Европейските демокрации се крепят на политическите партии. Разбиването на партии, постоянните удари по политическата система, правенето на политически проекти и партии, намесата в изборния процес, безконтролната служебна власт, нарушаването на Конституцията от институция, създадена да прави обратното, доведе до поредния хаос.

Един паяк седи и плете мрежите на нестабилността като използва един или друг съучастник съобразно конкретната ситуация. Докато не се реши базисният проблем с премахване на извора на продуцирания хаос на държавните институции и партийната система - мир и стабилност няма да има. Чакат ни тежки дни. Но от хаоса винаги се ражда ред.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук