"Оставката на Минчев е вотът на недоверие към правителството". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти след гласуваната оставка на Никола Минчев като председател на Народното събрание. 

"Г-н Минчев плати цената на безобразията на нарушителя на Конституцията Кирил Петков", каза Карадайъ. Той прогнозира, че гласуването на вота на недоверие, ще е същото като за оставката на Минчев.

Това е най-правилното решение за българските граждани в тази кризисна ситуация. Не може с омраза и противопоставяне да преодолеем кризите. Кабинетът е на половин година, но те са на една година министри само задълбочават кризите", добави още Карадайъ.

Той заяви, че най-вероятно на Председателски съвет ще решат след почивката и в зависимост от решението, ще се гласува новия председател на Народното събрание.

Карадайъ заяви, че ДПС тепърва ще решава  кого ще подкрепи. Той коментира и дали ДПС ще подкрепи Ива Митева, като отговори: "Да, всичко е възможно в момента. Г-жа Митева е била председател на Народното събрание".