ДПС излезе с остра декларация срещу изявлението на депутата от НФСБ Валентин Касабов, който ги засипа с грозни обиди и закани по време на брифинг на цялата ПГ на Обединените патриоти.  От движението призоваха премиер и президент да се намесят.

"И Тодор Живков искаше да ни смачка - не ни спряха нито дулата на автоматите, нито танковете по пътя на демокрацията", напомниха на мнозинството от партията. Лидерът й Мустафа Карадайъ натърти, че в ДПС държат отговорни за вчерашните избухвания на Валентин Касабов от ОП не националистите, а ГЕРБ.

От движението спокойно констатираха, че не са изненадани от езика на верска омраза, антисемитизъм и всякакви форми на нетолерантност, които демонстрират националистите.

"Декларацията не е за тях, те са ни ясни отдавна, на Европа също", подчерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от Канал 3. "Това са хора, които търсят легитимация чрез конфликти. Отговорни са тези, които позволяват този език", отсече Карадайъ. Той припомни на ГЕРБ, че народът им възложи отговорността да управляват, но не и да го направят заедно с ОП.

Затова Карадайъ поиска решителната намеса на премиера Бойко Борисов и на президента Румен Радев, които да влязат в ролята си на обединители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!