Трябва да пресечем полицейщината и рашковщината и да търсим широко съгласие за така необходимите реформи.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в реплика към депутата Христо Иванов по повод прочетена от него декларация, с която призовава за съгласие, включително и с опозицията за провеждане на съдебна реформа.

„Господин Иванов каза важни неща – че трябва  да постигаме съгласие по важни теми, да запълним със съдържание понятието реформа, а не по всякакъв начин да се опитваме да девалвираме смисъла на понятието реформа. И много други важни неща, върху които трябва да се замислим“, допълни Карадайъ.

„Но, господин председател, когато господин Иванов спомена, че госпожа Атанасова е цитирала едно решение на един съд за полицейски произвол и полицейщина в страната, трябваше да го напомните на господин Иванов, че има и десетки други решения на други съдилища за полицейски произвол и полицейщина и рашковщина по време на изборите юли месец и ноември месец в България.

Когато тръгваме да правим една обективна картина, трябва да я гледаме в цялост и всички онези порочни явления, които се случват днес в обществото да ги пресечем и да търсим максимално широко съгласие в Народното събрание, а след това и в обществото, за да се извършат така необходимите реформи“, категоричен беше Карадайъ.