„Това е само част от простотиите, които виждаме в Народното събрание (НС). Това бе най-просташкият парламент в цялата история на България“, това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за репликите в парламента за сватби, булки, годежи и изчегъртане.

„Няма грам желание за елементарен диалог в това НС. За пореден път се видя, че партиите се превръщат в някакъв проект за власт.

Това ще продължава докогато ние българите си мислим, че за една нощ някакъв мисия трябва да дойде и да ни спаси. Трябва да мислим и да се оглеждаме преди да гласуваме“, призова Каракачанов в сутрешния блок на bTV.

По думите му „в този парламент има тотална анархия, безпринципност, популизъм, липса на отговорност, алчност и борба за власт“.

„Тошко не-знам-кой-беше, иска още пари в бюджета! Добре, де, момчета, вие два пъти сте победители на изборите, а вкарвате държавата в милиони разходи за избори. 

Мислите, че сте велики? Да, като музиканти може, но като политици – не.

Много има да се учат. Ако третия път Слави Трифонов пак няма 121 депутати в НС, то какво ще правим? Четвърти избори януари месец? Е, докога така?“, заяви бившият вицепремиер за политическото държание на „Има такъв народ“ (ИТН).

„Като чуя синчетата на сините борци да ми говорят за червени линии е смешно. Как преди разни хора сядаха на масата на Борисов, а сега казват, че не искат да говорят с ГЕРБ.

С Борисов си говорих само веднъж след края на кабинета, в които бяхме заедно. Това е така, защото и те си имат своите проблеми“, призна Каракачанов.

„В желанието си да вади компромати срещу предишното служебния кабинет изтърва монополите. Такава бърза инфлация у нас не е имало никога досега – вижте цените на всичко – скочиха.

Целият този цирк и омраза се разви по време на пандемия и опасност от миграция. Анархия и вакханалия – така ще определя служебния кабинет“, каза още бившият вицепремиер.

„Грешките са си изцяло наши. Явно подценихме възможностите на нашите структури и кандидатите, които предложихме. Повярвахме и на изследванията, според които, ако направим коалиция, то ще минем бариерата от 4%“, призна лидерът на ВМРО.

„Мислим за президентските избори, но това тепърва ще го обсъждаме. Много е важно кога ще бъдат изборите – имаме няколко варианта за кандидат.

Да подкрепим Румен Радев за втори тур не сме обсъждали.

Едно е ясно – на следващите парламентарни избори ще се явим самостоятелно“, категоричен бе Каракачанов.