"Всички наивници, които смятаха, че Украйна ще бъде поканена веднага в НАТО, просто са дежурните папагали, които вече година и половина по българските медии лъжат хората с цел промиване на мозъка.  Беше ясно, че големите държави в НАТО - САЩ и Германия, излязоха с формулировката: 

Поемаме гаранции за сигурността на Украйна, но реален процес на влизане на Украйна в НАТО - като приключи войната", заяви бившият военен министър и действащ почетен председател на ВМРО Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, в същото време по българските медии се вихрят хора, представяни като експерти, които дори не са ходили войници и повтарят едни и същи опорки.

"Ердоган брилянтно си играе картите в последните години. Не го хваля турския президент, оценявам го. Срещу какво? Срещу икономически интереси, които Турция ползва. Някои партньори на Турция умишлено "цакат" турската икономика. В голямата игра на световната политика няма партньори. Ердоган отигра и темата за зърнената сделка. Би могъл да бъде пример за нашите политици. И Орбан го играе по същия начин", каза Каракачанов в предаването "Опорни хора".

Според него в края на тази война Турция ще е излязла на печалба, но не и "папагали" като нас, които са готови да си закрият ядрената енергетика.

"Войната ще се ускори. След приемането на Финландия и Швеция, Русия остава затворена в своята акватория на Балтийско море. Там има само натовски държави. Руснаците си бяха повярвали, че Ердоган едва ли не им е съюзник. Той им показа, че не е поел твърдо ангажименти към нито един от двата лагера в този конфликт. Турция играе собствена игра. Русия вероятно си мисли, че в даден момент Ердоган може да допусне натовската флота в Черно море. Най-вероятно Путин ще опита да приключи по-бързо войната, хвърляйки повече ресурси срещу украинците", обясни Каракачанов.

Бившият военен министър отбеляза, че Русия си дава сметка, че използването на ядрено оръжия въвлича целия свят от конфликт, от който няма излизане. Нито Русия, нито САЩ имат интерес от Трета световна война.

Захарова: Ще продадете ядрените си реактори на абсолютни терористи ВИДЕО

"Играта на Русия е украинците да бъдат смлени в една продължителната война. В тази кампания, наречена украинска контраофанзива, 40 дни резултатите са 0, а жертвите са 30 - 37 хил. От строя са излезели поне 100 хил. украински войници", каза още Каракачанов.

Зеленски се държи към своите колеги по света, едва ли не, че те са му длъжни с нещо, смята гостът на Ганиела Ангелова.

"За разлика от нашите политици, Великобритания има достойнство и каза: Ние ви помагаме година и половина. Великобритания даде снаряди с обеднен уран, но го каза официално. Щатите дават касетъчни боеприпаси. Хората от правителството ни лъжат. Не ни казват какво са готови да дадат. Едно е да произвеждаш нещо и да го продаваш, друго е да вадиш от складовете на армията и да го подаряваш. Боеприпаси с изтичащ срок се продават на търгове и печелиш едни пари, които влагаш да поръчаш на оръжейните предприятия да набавят нови количества", коментира Каракачанов.

Ще стане "34 години лъжем армията, лъжем и обществото", алармира той. И на свой ред попита: По време на бедствия, аварии и зимни бури, кой и с каква техника отива да помага на населението? Отива Българската армия точно със същите БТР-и. 

"Оказва се, че имаме 100 чисто нови и неползвани бронирани машини. Ориентират се да купуват 160 американски бронирани машини, което ще ни излезе 3-3,5 млрд. лв. А ние 100 машини ги даваме безплатно. На нас някой дава ли нещо излишно? Против съм да се подарява.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук