Красимир Каракачанов има реални шансове за президент, коментира Валери Симеонов, лидер на НФСБ и председател на ПГ на Патриотичния фронт пред "Фокус". Според него кандидатът на "Обединени патриоти“ Каракачанов превъзхожда в пъти останалите номинирани за държавен глава.
„Той е отдавна в политиката, преди Цецка Цачева и Пламен Манушев, да не говоря и за останалите. Това е човек с доказана последователна патриотична линия на поведение. Нашите шансове са реални, но въпросът е до колко в тази кампания ще успеем да активизираме по-широк кръг избиратели извън членската маса и симпатизантите на трите партии. Всичко се свежда до това и аз мисля, че ще имаме президент патриот най-сетне“, подчерта Симеонов. Според него бежанският проблем няма да повлияе на избирателите освен ако проблемът не ескалира.

„Тези хора, които до момента не са се ориентирали в качествата на кандидатите, няма да бъдат повлияни от бежанския проблем освен ако не стане някаква рязка промяна в предизборния период. Това дори да бъде полезно за нашата кандидатпрезидентска двойка, аз не го желая за България“, заяви Валери Симеонов.

Той посочи още, че ако Красимир Каракачанов не отиде на балотаж, не е изключено „Обединени патриоти“ да не подкрепят никой от кандидатите. Лидерът на НФСБ коментира казаното от премиера, че ако ГЕРБ не спечели на първия тур, ще подаде оставка, като заяви, че това е начин за мобилизиране на симпатизантите на партията.