Не можем безусловно да подкрепяме Северна Македония по пътя ѝ към ЕС, тези хора се подиграват с нас. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в изявление след срещата на тема „Преглед на двустранните отношения между България и Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Македония за присъединяване към ЕС“.

"Трябва да заложим ясни условия за насрочването на междуправителствената конференция, за да има ясни и категорични резултати. Надявам се, че това, което ще направим, ще бъде много ясен сигнал към управляващите в Скопие", каза още той.

"Времето на тупане на топката приключи. Тези хора се подиграват с нас и печелят време, разигравайки ни. Забележете, че последната среща на комисията е насрочена за 15 септември –  ден преди събранието, на което ЕС ще вземе решение", допълни вицепремиерът.

"На срещата заявихме, че най-добрият вариант за България е да няма разделяне между Албания и Македония по пътя им към членство в ЕС", категоричен бе Каракачанов.

„Това са две страни в региона, за които България е заявила ясни политически намерения да се движат към членство НАТО и ЕС“, посочи Красимир Каракачанов.