„Да имаш тези от сорта, че не ни трябва армия на фона на тези кризи, които ги има е несериозно. Армията ни трябва, за да защитаваме държавата си“, коментира в сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов. „Винаги интересите над България са стояли и стоят над всичко“, поясни той.

Според него е напълно нормално, както се увеличават пенсиите, доходите на учителите, да има и повече средства за отбрана. Той напомни една поговорка: „Който не храни своята армия, храни чужда“. „Подобни спекулации, като тази на БСП – ние сме за бедните, а не за силовите структури, не е нормално. Толкова вредно е да се делят пенсионери от полицаи“, обясни министърът.

Относно големият парад на 6 май, който радва наистина много българи, министър Каракачанов припомни, че в неделя ще се честват и 140 години от създаването на армията ни.

„Има доста мърморковци – колко ще струва, как ще струва, но трябва да се сближава обществото и армията“, смята той. „Не мисля, че нещо извънредно ще се случи на 6 май с това, че ще има повече техника на парада тази година“, каза още Каракачанов.