Много неща се изговориха за доставката на храната за армията ни. Много от тях бяха верни. Тази ситуация бе създадена след 2015 г. Проблемът не е в Министерство на отбраната. Не ме интересуват борбите между отделни фирми кой ще спечели поръчката за хранене на военнослужещите, а армията да бъде нахранена. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на заседание на комисията по отбрана в парламента.

Проблемът не е в Министерство на отбраната, а в това, че буквално до април месец 2018 г., той е трябвало да бъде решаван заради едно или друго обжалване в съда, коментира Каракачанов.

„Аргументите, които бяха изложени се подкрепят от цялото ръководство на Министерство на отбраната – и цивилно, и военно. Най-голямата грешка като констатация в храненето на Българската армия е когато се стигна след 2007 г. до кетъринги и до подобни форми“, каза той.

" Приказки за корупция за храненето на военнослужеите не приемам. От три години и половина оплаквания за липса на храна в армията няма. Няма оплаквания и за качеството на храната, за разлика от други години преди нас. Всичко останало е спекулация“, подчерта Каракачанов.

„Ние не сме решавали нищо и не сме ограничавали нищо, за да можем да осигурим войската“, добави той.

„Необходимо е да има поправка в Закона за въоръжените сили, за да може да се реагира при подобни ситуации. Обществената поръчка сега трябва да се прекрати и да се обяви нова. За да няма битки между фирмите. Подготвяме промените в закона и те ще бъдат внесени в МС. Искаме да дадем по-голяма конкурентна възможност за да няма сблъсък:, каза Каракачанов.

Славчо Велков заподозря, че изслушването на министъра на отбраната по въпросъте, свързани с храненето на военнослужещите, е опит за дискредитация на Каракачанов. Той бе категоричен, че няма да участва в подобно нещо и отбеляза, че има пълно доверие на министъра.