Служебното правителство иска да овладее всички силови служби. Димитър Георгиев не е политически обвързан, вторият му мандат за шеф на ДАНС бе одобрен от президента Радев. Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Според него управляващите смятат, че така по-лесно ще може да бъде контролиран изборният процес.

"Не знам от какво е продиктувано обявяването за персона нон грата посланикът ни в Русия, би трябвало сега България да действа реципрочно и да направи същото с руския посланик у нас, което ще предизвика дипломатически скандал", категоричен бе Каракачанов.

Той смята, че когато една държава не проявява реципрочност, това означава, че тя няма гръбнак.

Относно новото изказване на Владимир Путин, че азбуката ни е била създадена по македонските земи Каракачанов каза, че такова твърдение е признак на неграмотност или злонамереност от страна на хората, които пишат речите на руския президент.

За твърденията за подслушване на политици бившият военен министър настоя, че трябва да се доказват, иначе може да мине за предизборен скандал.

А обединението на патриотите според Каракачанов се основава на принципи, макар че в политиката не трябва да се нарушава добрия тон, както е правил Марешки. Поради тази причина е било предложено лидерите, които са участвали в словесни престрелки, да отстъпят.

Той вярва, че след изборите ситуацията ще е малко по-различна, но не много. Патриотът е убеден, че избори до дупка не са полезни за България, поради тази причина правителство трябва да се състави.

"Не очаквам настоящото правителство да отстъпи по отношение на РС Македония, имаме рамкова позиция, всяка отстъпка от нея е национално предателство", категоричен бе Красимир Каракачанов и допълни, че македонците не искат да се разберем, те искат да приемем измислиците и лъжите им.

В предаването правнукът на Гоце Делчев и диригент Христо Христов заяви, че трябва да се градят културни мостове, но това, което се случва между България и РС Македония е неприемливо. Той изрази надеждата, че нормалността ще се възстанови.