Лидерът на ВМРО разкритикува опитите на „Дойче веле” да дискредитира премиера Бойко Борисов и България, вадейки от контекста фрази на немски журналист от авторитетното издание Франкфурт алгемайне цайтунг.
„Последните двайсет години не съм срещал материал, който да окуражи България. Винаги, когато в западната преса излизат публикации срещу България, в основата стоят български интереси или среди, които чрез чуждата преса клеветят страната, това е стара практика”, заяви пред БЛИЦ Красимир Каракачанов.

Според него това не се прави само от журналисти: „Вижте какво правят българите в Страсбург. За съжаление не са се поучили от Петко Каравелов –  българските политици не познават историята на България, те говорят повече без да знаят какво. Българските пробллеми трябва да си ги решаваме в България, а не да се опитваме да клеветим политическите опоненти да спемелим евтин дивидент. За съжаление това е практика в България”, твърди още Красимир Каракачанов.

Той коментира и какво според него е причината за пасквила срещу страната ни, изфабрикуван от журналиста в българската секция на „Дойче веле”:

„Най-вероятно нещата са насочени около опитите на Бойко Борисов да намери изход  около създалото се положение с мигрантите по границите. Европейците за съжаление гледат на България като на възможност да станем една буферна зона и това се вижда. Както е казал Ботев – майкопродавци винаги ще има, за да се харесат на някого и да получат хонорар.”
 
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ