Благодаря на тези 117 000 българи, които ни подкрепиха на изборите. 

Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

"Решихме да не правим коалиции с цел оцеляване. Не ругахме по никой от опонентите си. Излязохме пред избирателите си с това, което сме свършили и с това, което искаме да направим", заяви Каракачанов. 

"По-добре е да остане добър спомен от това, което си свършил. Хората ще го оценят", смята той. 

Лидерът на ВМРО е категоричен, че не съжалява, че не е останал в коалиция с Валери Симеонов за тези избори. 

"Смятам, че предсрочни избори няма да има. Видно е, че никоя от партиите в сегашния парламент не желае да има такива. Страната е в икономическа криза и наистина е по-добре да има правителство", заяви Каракачанов. 

Лидерът на ВМРО призна, че се надява лидерите на партиите да проявят политическа отговорност. Той намекна, че не би се коалирал и при следващ вот с Валери Симеонов, без значение дали е предсрочен или редовен. 

"Пожелавам всички партии да имат няколко човека като Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов. Няма да издигаме все пак Джамбазки за президент, но не сме и коментирали засега тази тема", заяви той. 

"Не сме коментирали дали стои опцията да подкрепим Румен Радев на президентските избори, но на този етап това не изглежда възможно", призна лидерът на ВМРО.

Той добави, че към днешна дата не би се кандидатирал за този пост. 

"Всяко участие в управлението носи негативи. Българските политици преди избори са като на циганска сватба - обещават и коня, и каруцата и какво ли не, а после не го върши. Най-вероятно коалицията ни с ГЕРБ е донесла негатив на ВМРО, но не желая да влизам в негативен тон", заяви Каракачанов.

Той е категоричен, че формацията му е направила не малко неща в предишния парламент, като част от управляващото мнозинство. 

Лидерът на ВМРО отчете и няколко грешки на партията си. "Опитахме се да решаваме споровете в коалицията с диалог, а не с удряне по масата. Когато се сърдехме, нещата ни се случваха", каза той.