До 12 май нито един представител на фирмата изпълнител и на Съединените американски щати не ни е казал, че ще има забавяне. Ако Радев знае че ще има забавяне, той го знае от сегашния министър на отбраната.

Това каза бившият министър на отбраната и лидер в оставка на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Няма нито официална, нито неофициална информация за забавяне. Министър на отбраната беше зад гърба му, той да беше казал дали ще има забавяне. Надявам се че новият министър не е кимал с глава, когато е разговарял с секретарят на Държавният департамент на САЩ.
Каракачанов коментира, че няма информация за допълнителни поръчки към самолетите F-16.

Да кажем, че утре дойдат самолетите F-16 те няма да могат да бъдат използвани през следващите две години. Защото няма да могат да изпълняват мисия. Защото трябва време на пилотите да усвоят блок 70 в България, каза още той.

Каракачанов посочи, че във времето, когато е бил министър на отбраната са ремонтирани 8 самолета МиГ – 29. Те могат да са на въоръжение до края на 2028 г. и да защитават въздушния суверенитет на страната.

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че по време на пленума на ВМРО утре ще предложат съвместно председателство.

По думите му това е успешна формула, която се прилага, за да се привлекат усилията на много хора.

Това сме решили да предложим. Убедени сме че това е най-добрата формула за момента. За да подобрим условията в организацията.