Преди повече от 20 години беше затворено училището. Когато аз станах министър, едно от нещата, поставени пред мен, беше темата за основаване на военновъздушно училище. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Военновъздушното училище в Долна Митрополия ще бъде възстановено до Гергьовден, заяви Борисов (ВИДЕО) 

"Пример е военноморското училище във Варна. То е едно от най-уважаваните училища в Европа. Школата е добра, а знаете, че в цял свят има глад за такива кадри. Ние ще обучаваме такива кадри", обясни той.

"Руската техника е добра, но тя е от годините, когато бяхме студенти. Въпрос на време е да излезе от строя. Преподаватели ще се наберат или ще се създават. Най-важното е, че премиерът твърдо и категорично пое ангажимент", смята Каракачанов.

Борисов пусна любопитно ВИДЕО от Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски" 

"Може да имаме студенти от НАТО-вски и не НАТО-вски държави. Едно от условията, които сме поставили на САЩ е да имаме подкрепа, а наша идея е да се направи такъв обучителен център, който да приема студенти от всички държави", разясни вицепремиерът.

"Преди години Борисов заведе Макрон във военноморското училище във Варна. Той остана впечатлен, че нивото там е като във френските училища", сподели още Каракачанов.

"Преговорите си вървят, проведох срещи, премиерът проведе срещи. Разговорите вървят. Американският конгрес трябва да разреши тази сделка. Сега уточняваме параметрите, когато това се случи, започва изготвянето на договора. Бройката на самолетите е 8. В момента, в който сключим договор за тези 8, това или следващото правителство трябва да сключи договор за следващите 8", заяви той във връзка със сделката за нови изтребители.

"След 10-тина години старата руска техника ще е изживяла своя жизнен цикъл и ще е приключила", добави Каракачанов.

"Днес отправих предложение към Валери Симеонов да седнем тримата с Волен Сидеров, но не получих отговор. Аз лично смятам, че трябва да се явим трите партии заедно. Те са го казали хората - колко пъти трябва да се опариш, за да разбереш. Ако един от тримата партньори не желае коалиция, най-добре ще е да се явим сами. Ние предлагаме най-качествения евродепутат - Ангел Джамбазки. Колегите ми да решават, а българинът да избере", така Каракачанов коментира бъдещото участие на евроизборите на ВМРО.