Министър Горанов е един от най-добрите министри, може би и най подготвеният. Правителството не е раздрусано. Това коментира вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов на въпрос дали скандалите, които прави Васил Божков, замесвайки името на финансовия министър Владислав Горанов, се отразява на стабилността на правителството.

"Благодарение на него (Горанов, бел.ред.) България има тази финансова стабилност. Правителството не е раздрусано", увери Каракачанов.

В предаването „Панорама“ по БНТ той напомни, че подобни атаки се случват, особено когато предстоят избори.

„Вижте, изборите наближават. Нормално е да има атаки“, посочи Каракачанов.

Вицепремиерът обясни как се взимат решенията относно отпускането на мерките във връзка с разпространението на коронавируса. Красимир Каракачанов отбеляза, че ситуацията е стабилна и трябва да се мисли за икономиката. Похвали и усилията на правителството за това, че са предприети успешни мерки.

„В края на краищата няма вечни проблеми. Ние трябва да мислим за България и след като премине криза“, коментира Каракачанов.

От изказването му стана ясно, че комуникацията между големия и малкия партньор в коалицията е добра и има чуваемост на различните предложения.

„Явно кризата прави комуникацията на партньорите по-добра. Факт е, че голямата част от нещата, които предлагахме, ставаха факт“, заяви военният министър.

Каракачанов е убеден, че животът на хората е най-важен и не приема критиките, че е имало всяване на психоза.

По тази тема той влезе в пререкания с представителя на президентството проф. Александър Маринов, който също присъстваше в студиото на БНТ.

По отношение на предложението държавата да има роля на пазара на горивата, Каракачанов каза, че подкрепя идеята за държавни бензиностанции.

„Тайна ли е, че отдавна хората и правителството говори, че цените на горивата са ненормално високи. Това не е протекционизъм. Това е икономика. И днес българинът разчита на държавата“, каза вицепремиерът.

В тази връзка той отбеляза, че подкрепя и идеята да се задължат веригите да предлагат български продукти. Каракачанов повтори тезата на ВМРО, че у нас сектор земеделие е бил орязан, затова и не одобрява коментарите от Брюксел, че не се одобрява решението на правителството.

И добави, че не е нормално 80% от продуктите да се внасят от чужбина.„България беше орязана със субсидиите. Появиха се огромните хипермаркети и вериги.  Диктува се монопол, българските производители са на опашката“, каза военният министър.

„Ако ние не стимулираме българското земеделие, българския туризъм и да коригираме всички сегашни грешки или идеологически грешки, зад които сме се крили, няма да сме направили нищо“, завърши още Каракачанов.

Каракачанов направи интересен коментар по повод опита на хора да се представят за нови патриоти, иронизирайки Костадин Костадинов от Възраждане.

Хора, които са минали, през 5-6 партии и сега ми се представят за новите морални стожери – Благодаря!

Красимир Каракачанов коментира и членството на Северна Македония в ЕС.

„Преди да се появи Тито и Сталин населението в Македония е имало друго самосъзнание. Не става въпрос за неща насила. В ЕС членството не е насила. Ти искаш да влезеш в едно общество. Е, не може да си откраднал история!“, заяви той.

Даде пример, че в учебниците в Северна Македония още наричали българите татари, монголи, окопатори и фашисти. Това, според Каракачанов, не е отношение на добросъседство.

„Има една социалистическа югославска държава, която си измисля история“, каза още военният министър.