В една партийна листа всеки има право да се бори за първото място. Не им харесва на тези партии, които мислят, че и магаре да хвърлят, хората трябва да го изберат. Хубавото е на преференциите, че хората имат право да изберат. И Валери Симеонов иска да отпадне преференцията. Това заяви вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

От ВМРО разкриха за ключов разговор на Каракачанов с Борисов и Цветанов в Мюнхен 

„Поводът за коалиционния съвет днес беше, че е необходимо да се затегне дисциплината. Когато хората са те избрали за народен представител, стой в парламента и се бори“, добави той.

„Нямам нищо против ДПС да подкрепя ГЕРБ за важни неща. Да ги подкрепят за бюджета, само че те не го правят. Подкрепял съм разумни решения без значение дали са били от ГЕРБ или БСП“, каза още Каракачанов.

„Според НФСБ дали в коалиционен формат, или самостоятелен, Валери Симеонов трябва да води листата. Без значение кой ще се явява на изборите, важно за мен е друго - да се запази мнозинството в парламента и правителството да е стабилно“, допълни той.

Вицепремиерът предложи официално чрез вътрешни избори може да се определи кой да оглави листата за евроизборите, ако „Обединени патриоти“ се явят заедно. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!