Всичко е възможно, има варианти и много неща, които трябва да бъдат свършени. Все пак спазвам принципа, когато съм във военни формирования, да не говоря за политика. 

Това отговори военният министър Красимир Каракачанов на журналистически въпрос дали е възможна оставка на кабинета заради продължаващите антиправителствени протести. 

Той е на посещение във Варна, където с американския посланик у нас Херо Мустафа посетиха Военноморския координационен център на НАТО. 

На фона на течащите дебати около внесения от БСП вот на недоверие към кабинета, Каракачанов обясни, че към момента за промени не се говори, като разговори ще има, когато мине гласуването в Пленарна зала. 

Военният министър обясни, че целта на посещението във Варна не е политическа, а изразяване на солидарност с усилията на България да бъде създаден центърът. 

“Имаме подкрепа на САЩ, очакваме подкрепата и от Румъния, както ние подкрепихме Щаба за многонационалната бригада да е там”, изтъкна той. 
Според него проектът е важен, за да се следи какво се случва в Черно море. В проекта се включва и Грузия (която не е член на НАТО), но военният министър обяви, че страната ще ползва информацията като партньор.