Хубаво е да има трамваи в България, да има кой да се качва и да слиза по тях, но е хубаво да има и релси, които да водят напред. Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция „НАПРЕД” Красимир Каракачанов, коментирайки предконгресния клип на БСП.
Каракачанов посочи, че ватманът в момента е известен, има и много нови мераклии за ватмани, но няма ток за двигателя, който задвижва трамвая и релси, които да го водят напред.  „Този трамвай отдавна не е в движение”, допълни Красимир Каракачанов.
 
На въпрос как ще коментира изказването на лидера на СДС Пламен Юруков, който преди дни обяви във Варна, че коалиция „НАПРЕД” иска да се качи на гърба на СДС заради изборите, Каракачанов уточни, че коалицията не иска да се качва на „кон с два куци крака”. Той допълни, че гръбнакът на СДС е много слаб, за да издържи коалицията. „Не си спомням, някога да сме казвали, че искаме да се качваме на някого”, добави Каракачанов. „Преди няколко месеца, когато Юруков се изказа неподготвен по македонския въпрос, аз му казах, че когато започна да говоря за кафе, той да говори за политика”, каза още лидерът на ВМРО. /БЛИЦ