Оставката е личен акт. Още преди 3 седмици казах, че всичките тези скандали и истории ми миришат на избори. На мен не ми се занимава с мерене на тераси, балкони, мазета. За съжаление в България не се води битка на идеи и как България да бъде представена най-добре в европарламента, а се говори за размери на тераси. За мен най-важното е дали тази тераса е законно придобита, а не колко е голяма.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. "Не искам да обвинявам моите колеги от Обединени патриоти. За тези 3 години, откакто сме коалиция, не съм си позволил да кжа лоша дума за тях. До вчера вярвах, че ще се явим заедно на евроизборите, но щом от НФСБ смятат, че "Атака" не трябва да участва в тази колаиция ще се явим сами. Първото предложение беше от НФСБ, да се явим заедно с тях и без "Атака". После "Атака" искаха да се явим с тях и без НФСБ. Аз отказах. Беше нормално да се явим заедно на евроизборите. Вината не е във ВМРО. Сега ще се явим отделно и избирателят ще реши. Предложил съм на колегите от Обединени патриоти да играем честно и да не казваме лоша дума за някой от нас", коментира Каракачанов разединението при Обединени патриоти.

"Вчера при вас беше едно лице, чието име не искам да споменавам, защото имам хигиена и не искам да си петна устата. Това лице не спира от една година да говори лъжи и глупости. Това лице се опитва като Гьобелс да повтаря една лъжа 100 пъти. Някой умник му е казал, че като си смени името на коалицията и плюе срещу ВМРО и персонално срещу мен ще успее да спечели гласове. ВМРО няма електорат в циганските махали и не ходи да раздава там хапчета. Не искам да коментирам това лице", заяви председателят на ВМРО по повод Веселин Марешки.

"Опасността към България да тръгне мигрантска вълна все още не е отминала. Притеснен съм, защото по българо-гръцката граница няма ограда. Основният маршрут на мигрантите е от Гърция към Република Северна Македония и Албания и оттам към Западна Европа, но има информации, че се обсъжда като алтернативен маршрут да се използва и България. Към момента няма непосредствена опасност за страната ни, като същевременно са взети всички необходими предварителни мерки. Най-уязвимото място на границата е Кулата. Там са взети абсолютно всички мерки", категоричен беше министърът на отбраната.