Не само България преценява, че нещата не вървят както трябва в Скопие. Франция наложи своята позиция, така че политиците в Скопие имат шанс да се поправят.

Явно не са разбрали за какво става дума, защото вчера историческата комисия се прибра без никакъв резултат след двудневно тупкане на топката.

Разбрах от българските историци, че е имало демонстративно напускане на залата от страна на македонските представители с аргумента, че работното време е приключило.

Така няма да стане. Ако не са го разбрали, толкова по-лошо за тях. Ако не се изпълнят резултатите, има антре в коридора и си стоят там.

Това сподели пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

,,България няма какво да се съобразява нито със САЩ, нито с Русия, нито със Сърбия. Имаме проблеми, които трябва да решим. Близо 30 години тези проблеми не се оправят от самосебе си, а напротив – проблемите се задълбочават умишлено и това е политика'', допълни по темата военният министър.

На въпрос за средния му пръст в телевизионно студио Каракачанов още веднъж разясни, че просто е показал какво е направил Джок Полфрийман.

,,Някой му е казал, че зам.-директорът на затвора е бил против предсрочното му освобождаване и той показа онова, което получихме всички ние като жест'', обясни той.

,,Към момента не се налага да изпращаме армия на границата. Няма движение или напрежение по границата с Турция и Гърция'', заяви вицепремиерът.