Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов заяви, че е готов отново да бъде "синя каска" за помирение на правителството и президентството.

ВМРО ще предложи държавата да даде финансови помощи на най-пострадалите граждани от коронакризата.

"В политиката трябва да се оставят отворени вратички, а не като на фронта, където целта е цялостно унищожение на противника", коментира отношенията между президентството и правителството вицепремиерът в Националния военен университет във Велико Търново.

Каракачанов разговаря с президента и коментира ремонта на кабинета

По думите му възможни са още смени на министри.

"До края на мандата са възможни всякакви рокади, това си е съвсем нормална практика. Призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата", каза той.

За предстоящите преговори в управляващата коалиция за нови социално-икономически мерки за справяне с кризата от коронавируса лидерът на ВМРО посочи, че ще предложи еднократни финансови помощи за най-пострадалите икономически граждани.

"Размерът нека да го уточним с Министерството на финансите. Може да са 150, може да са 200 лева, въпрос на възможности. Най-вече да се види каква е групата, която ще бъде очертана да се подпомогне, за да се прецени ресурсът, с който се разполага, дали ще стигне".