Притеснение за вота на недоверие нямаме. Очакваме един дебат на високи обороти. Нямаме притеснение, че правителството ще падне. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Относно критиката на Волен Сидеров към ГЕРБ заради язовир и заявката, че не знае как ще гласува на вота за недоверие, Караянчева заяви: "Ние сме различни политически сили и е нормално да има и противоречия. Разговорите в коалицията вървят нормално". Според нея целта на този вот е интерпретация, че правителството не се справя.

"Но правителството се справя добре. Това дразни опозицията и тя търси всякакви теми, за да намери място под слънцето", подчерта тя пред bTV. "Корупция има, има такъв проблем и затова правим първи стъпки за справяне с нея. Признаваме, че има проблеми и трябва да се правят стъпки в таи посока. Не може партията, която има притеснения от корупцията да не подкрепи закона за антикорупцията.

Това е опит за мобилизиране на опозицията. Не мисля обаче, че сега му е времето на този вот на недоверие". Председателят на Народното събрание увери, че се прави всичко възможно, за да се повиши рейтинга на институцията. Според Караянчева и депутатите трябва да положат усилия в тази посока. "Насилието срещу жени е нещо ужасяващо. Нека да проведем този дебат. Дали ще бъде приета Истанбулската конвенция е друга тема".