Пътуването на членове на партия „Атака” до Крим е с лични пари. Бях уведомена, че те ще отсъстват от парламента. Те не са били командировани от парламента и аз не знаех къде отиват. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.
Тя бе категорична, че Волен Сидеров и хората му могат да ходят където си поискат.

„Ние от ГЕРБ неведнъж сме изявявали несъгласието си към анексирането на Крим. Разграничаваме се от това посещение. Ще обсъдим на коалиционен съвет случката”, каза още Караянчева пред bTV.

„Надявам се това посещение да не е проблем. Смятам, че ще преодолеем тази ситуация”, посочи шефката на парламента.
Що се отнася до предложението на Корнелия Нинова заплатите на депутатите да бъдат намалени, Караянчева заяви, че когато Михаил Миков е станал председател на НС, е поискал мораториума върху депутатските заплати да падне.

„Абсолютно популистка позиция”, отсече Цвета Караянчева и добави, че Корнелия Нинова има двойствен стандарт към наследството на БСП.

„Не искам да задълбочавам конфронтацията между институциите. Държавната институция в лицето на президента Радев прекрачи една червена линия, която я има във всички демократични цивилизации. Думите трябва да се премислят, преди да се кажат. Не може обединителят на нацията заради едно потупване по рамото или усмивка да се нахвърли на председател на парламентарна група”, заяви Караянчева, коментирайки напрежението между президента и ГЕРБ.

„Беше изключително нелицеприятен начинът, по който той се обърна към г-н Цветанов”, добави тя.

А по повод спекулациите, че държавният глава ще прави своя партия, тя посочи, че успешна партия не се прави „със злъч, подхвърляния, подмятания и вслушвания в групичка хора, които му дават грешни съвети”.

„ Да излезе и да каже президентска държава ли иска да ставаме, или иска да стане премиер, ще прави ли партия”, призова Караянчева.